Dolgu Maddelerinin Sınıflandırılması
blog img

Dolgu Maddelerinin Sınıflandırılması

Kalıcı olmayan dolgu maddeleri; kalıcılık süreleri 1 yıldan az olanlardır. Bu süre içerisinde kaybolurlar daha kalıcı sonuçlar için tekrarlanmaları gereklidir. Kalıcı olmayanlar; Kollajen dolgular ve Hyaluronik asit içeren dolgulardır.

Yarı kalıcı dolgu maddeleri (Akıllı Dolgular); kalıcılık süreleri 1-2 yıldır. Bu grup dolgular içerisinde polilaktik asit içeren, kalsiyum hidrokisapatit veya polikaprolakton içeren dolgular yer almakta.

Kalıcı dolgu maddeleri; kalıcılık süreleri 2 yıldan fazladır. PMMA(polimetilmetakrilat), PAAG(Poliakrilamit jel), LIS silikon(Polidimetil siloksan yağ) vb. Kliniklerde çok fazla tercih edilmezler.

Dolgu maddeleri seçilirken ve uygulanırken hastanın yüzünün 3 boyutlu yapısına uygun, yüzde hangi alana uygulama yapılacağına, yüzdeki tüm alanların birbiri ile estetik harmonisini değerlendirilerek uygun dolgu ürününün seçimine karar verilir. Bu nedenle uygulamayı yapacak doktorun teknik bilgi ve eğitimi yanı sıra estetik anlayış ve zevki de son derece önemlidir.
Uygulama sırasında doku altı kanama ve morlukların gelişmemesi için vitamin E, yeşil çay, alkol, balık yağı, sarmısak, nar, gingko biloba, aspirin ve ağrı kesici 5 gün öncesinde bırakılması işlem ssonrasında gelişebilecek olan morluk riskini azaltır.

Popüler Uygulamalar

  • Dolgu Uygulaması
    Günümüzde artık yüz estetiği ile ilgili cerrahi olmayan işlemler çok daha fazla tercih edilmektedir.
  • Scarlet X
    Özel tasarlanmış mikro iğneler ile cilt altını radyo frekans dalgalarıyla uyarır ve ciltte rejuvenasyon (yenilenme) sürecini başlatır.
  • Endolift
    It is a combined laser application that offers skin renewal and facial contouring together.

Sosyal Medya